Ηλεκτρική θέρμανση: Οικονομική λύση στο πρόβλημα.

Ηλεκτρική θέρμανση: Οικονομική λύση στο πρόβλημα.

Έχεις ακούσει για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης; Ηλεκτρικό τζάκι, θερμάστρες αλογόνου, θερμάστρες κηροζίνης, καλοριφέρ λαδιού και άλλα πολλά; Εσύ ποια εναλλακτική μορφή θα επέλεγες;

Ακούμε συνέχεια για αύξηση κόστους θέρμανσης και τον δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί, για αυτό τον λόγο όλοι αναζητούμε τρόπους για να ζεστάνουμε τον χώρο μας εξοικονομώντας περισσότερα χρήματα. Αρχικά, για να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα θέρμανσης που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλα για τον χώρο μας και παρέχουν ιδανική απόδοση. Βασική προϋπόθεση δηλαδή είναι η καλή θερμομόνωση των σπιτιών μας.

Η τελική επιλογή μας, όμως, δεν βρίσκεται μόνο στις απαιτήσεις μας καθώς αυτές διαφέρουν όχι μόνο ως προς τον χώρο, την ισχύ και τις οικονομικές μας δυνατότητες, αλλά και ως προς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές θέρμανσης για να διαλέξουμε, από τζάκια ξύλου μέχρι όλων των ειδών σόμπες και θερμάστρες. Οι οποίες φυσικά διαθέτουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε τις εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, ώστε να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και στο πορτοφόλι σας.

Θέρμανση με ξύλα και ενεργειακό τζάκι:

Ηλεκτρικό τζάκι κυρτό της εταιρείας Eurolamp

Η σημερινή αγορά προσφέρει ποικίλες μεθόδους θέρμανσης με ξύλα, όπως οι παραδοσιακές ξυλόσομπες, ξυλόσομπες με φούρνους, μασίνες, τζακόσομπες, αλλά και τις πιο δημοφιλείς σόμπες πέλλετ. Ας μην ξεχνάμε όμως έναν από τους αγαπημένους μας τύπους θέρμανσης: το τζάκι. Ένα τζάκι με ξύλα όχι μόνο προσφέρει ζεστασιά στον χώρο που βρίσκεται, αλλά δημιουργεί και μια μοναδική ατμόσφαιρα άνεσης, καθώς παραδοσιακά λειτουργεί ως η «εστία» του σπιτιού, επομένως δεν είναι άδικο να θεωρείται ο βασιλιάς της θέρμανσης. Τα τζάκια λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα με το ξύλο που χρησιμοποιείται: ελιά, οξιά, δρυς ή πεύκο και συνεπώς έχουν διαφορετική απόδοση. Ωστόσο, για χώρους χωρίς δυνατότητα τοποθέτησης τζακιού, υπάρχει λύση με ηλεκτρικά τζάκια. Η ένταση της φλόγας μπορεί να ρυθμιστεί από ειδικό τηλεχειριστήριο, ανεξάρτητα από τη θέση εγκατάστασης. Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή στο πάτωμα, παρέχοντας την αντίστοιχη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης με τα παραδοσιακά τζάκια.

Σόμπες υγραερίου και κηροζίνης:

Σόμπα υγραερίου της εταιρείας Eurolamp

Οι σόμπες υγραερίου είναι εξίσου καλές για την κάλυψη μεγάλων χώρων όπως και τα πέλλετ. Με το πέρασμα των χρόνων και την συνεχή εξέλιξη τους, οι σόμπες υγραερίου διαθέτουν μηχανισμούς προστασίας από πιθανές διαρροές, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια κατά την χρήση τους. Ανάλογα με τον χώρο, μια σόμπα κηροζίνης είναι επίσης οικονομική, υψηλής ποιότητας επιλογή, και ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από ασφάλεια και ευκολία μετακίνησης. Υπάρχουν δύο τύποι: μια τυπική θερμάστρα κηροζίνης και inverter. Το σημαντικότερο είναι ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες θέρμανσης στο συντομότερο χρόνο διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αερόθερμα και convectors:

Convector της εταιρείας Eurolamp

Εξοπλισμένο με θερμοστάτη, τα αερόθερμα και τα convectors είναι κατάλληλα για αυτόνομη θέρμανση δωματίου ή μικρού χώρου και αποτελούν ιδανική επιλογή για άμεση απόδοση. Συγκεκριμένα, τα αερόθερμα είναι ένας απλός και οικονομικότερους τρόπος για να ζεσταθούμε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι κατάλληλα για θέρμανση μικρών χώρων και λειτουργούν συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους θέρμανσης. Αποθηκεύονται εύκολα και δεν πιάνουν πολύ χώρο. Με τα convectors, ακόμη και μεγάλοι χώροι, ανάλογα νε τις ανάγκες καθενός, μπορούν να θερμανθούν γρήγορα, αθόρυβα και αποτελεσματικά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Χάρη στις μικρές τους διαστάσεις και την ελαφριά κατασκευή τους, μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, να τοποθετηθούν ή να κρεμαστούν οπουδήποτε χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Θερμάστρα αλογόνου – χαλαζία:

Θερμάστα Χαλαζία της εταιρείας Eurolamp

Οι θερμάστρες αλογόνου ή χαλαζία είναι επίσης κατάλληλες για μικρούς χώρους ή δωμάτια. Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι εντελώς αθόρυβα, θερμαίνονται γρήγορα καθιστώντας τις μια άμεση και οικονομική λύση. Ακόμη αποτελούν μια ιδιαίτερα ασφαλή επιλογή, εφόσον έχουν αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης σε πρίπτωση πτώση και ανατροπής, και λειτουργία για τη προστασία από υπερθέρμανση.

Καλοριφέρ λαδιού – Θερμοπομποί:

Καλοριφέρ Λαδιού της εταιρείας Eurolamp

Τόσο τα θερμαντικά σώματα λαδιού όσο και οι θερμοπομποί είναι κατάλληλα για άμεση θέρμανση και διατήρηση ζεστού χώρου σθμπληρωματικά με άλλους τύπους θερμότητας. Τα καλοριφέρ λαδιού είναι κατάλληλα για κάθε είδος χώρου,αλλά η αθόρυβη λειτουργία τους τα καθιστά ιδανικά για τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Οι θερμοπομποί διατηρούν τη θερμότητά που εκπέμπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την απενεργοποίηση τους, επιτρέποντάς τους να καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες και χώρους.

Θερμαντικά πάνελ:

Θερμαντικό Πάνελ της εταιρείας Eurolamp

Τα θερμαντικά πάνελ είναι, μια νέα τεχνολογική λύση που παρουσιάστηκε το τελευταίο καιρό και αποτελεί μια πρόσθετη μορφή θέρμανσης του χώρου. Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων θερμαντικών σωμάτων μπορεί να γίνει στο τοίχο και χαρακτηρίζονται από αρκετά πλεονεκτήματα. Μεταξύ αυτών, η οικονομία και χαμηλή κατανάλωση, εύκολη χρήση και εγκατάσταση, ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, μηδενικό κόστος συντήρησης.

Εσείς ποιά εναλλακτική λύση θα επιλεξετε; Για το επόμενο βήμα σου, είμαστε πάντα εδώ! Βρες τα προϊόντα θέρμανσης στην ιστοσελίδα μας istikoglou.gr. Τα θερμαντικά σώματα θα βρείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή email. Πάντα χαρούμενοι να σε βοηθήσουμε!

Share this post