Χρήσιμος Οδηγός: Eργασίες στο σπίτι (part 2)

Χρήσιμος Οδηγός: Eργασίες στο σπίτι (part 2)

Aν αναζητάς απλές λύσεις και χρήσιμες υποδείξεις για τις εργασίες στο σπίτι σου, ο παρακάτω χρήσιμος οδηγός θα σε βοηθήσει να το πετύχεις.

Ασφαλές & καθαρό

Γνωρίζεις ότι μπορείς να αφαιρέσεις μπογιές και γράσα από τα χέρια σου με φυτικό λάδι; Δεν είναι μόνο καλύτερο για το δέρμα σου, αλλά και πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Καθαρίστε τα χέρια σας

Τα χέρια που έχουν βρομιά, λάδια ή γράσα μπορούν εύκολα να καθαριστούν εάν τα τρίψεις με χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ – αυτοί διαθέτουν απορροφητικές και λειαντικές ιδιότητες.

Σπασμένη πορσελάνη

Για να εμποδίσεις την κύλιση του αντικειμένου που θέλεις να επιδιορθώσεις όταν το κολλάς, γέμισε ένα μπολ με ψιλή άμμο και πίεσε το αντικείμενο προσεκτικά μέσα στο μπολ. Το αντικείμενο θα παραμείνει ακριβώς όπου το τοποθέτησες.

Επαναχρησιμοποίηση παλιάς μπογιάς

Έχεις ένα παλιό κουτί μπογιάς το οποίο θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις; Αφαίρεσε πρώτα την πέτσα από την επιφάνεια και ανακάτεψε καλά την μπογιά. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα κομμάτια πέτσας ή σβώλοι στη μπογιά, μόλις την περάσεις μέσα από ένα παλιό ζευγάρι νάιλον καλσόν η παλιά σου μπογιά θα είναι ξανά σαν καινούργια!

Καθαρά τενεκεδένια κουτιά

Εμπόδισε την κόλλα άμεσης δράσης ή την μπογιά να τρέξει από το άκρο του κουτιού και του σταθεροποιητικού, διαφορετικά θα δυσκολευτείς να κλείσεις το κουτί. Πώς να το κάνεις; Απλά δίπλωσε λίγο αλουμινόχαρτο πάνω στην άκρη του τσίγκου.

Βαφή χωρίς στάξιμο

Μερικές στροφές ταινίας κάλυψης τυλιγμένες γύρω από το κατώτερο τμήμα της λαβής του πινέλου θα εμποδίσουν το στάξιμο της μπογιάς στα χέρια σου όταν βάφεις ταβάνια.

[πηγή]

Share this post

Αφήστε μια απάντηση