Αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα.

Αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα.

Τι είναι ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα?

Ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα είναι μια συσκευή η οποία ελέγχει την θερμοκρασία του νερού στο θερμοσίφωνα. Όταν το νερό φτάσει στην θερμοκρασία που θέλουμε (όταν ζεσταθεί δηλαδή), ο θερμοστάτης σταματάει (κόβει) την ροή του ρεύματος στην αντίσταση του θερμοσίφωνα που ζεσταίνει το νερό. Όταν το νερό κρυώσει, ο θερμοστάτης αφήνει το ρεύμα (παίρνει ή δίνει) να περάσει στην αντίσταση η οποία ζεσταίνει το νερό. Όπως ένα θερμοστάτης χώρου και οποιοδήποτε τύπο θερμοστάτη, ελέγχει την θερμοκρασία κάποιου στοιχείου. Το μόνο που αλλάζει είναι ο μέγεθος και ο τύπος. H αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα είναι μια απλή διαδικασία.

Ποια είναι η βλάβη του θερμοστάτη?

Ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα είναι γενικά ένα πολύ ανθεκτικό εξάρτημα και έχει μεγάλο χρόνο ζωής. Η αλλαγή  θερμοστάτη θερμοσίφωνα είναι μια απλή διαδικασία γενικά. Ανάλογα με την μάρκα, την ποιότητα και την χρήση, ο θερμοστάτης αντέχει από 5 έως 10 χρόνια. Η συνηθέστερη βλάβη είναι ότι “κολλάει” και είτε δεν αφήνει το ρεύμα να περάσει (οπότε δεν ζεσταίνει ο θερμοσίφωνας), είτε δίνει μόνιμα ρεύμα στην αντίσταση του θερμοσίφωνα και δεν σταματάει ποτέ.

Πως γνωρίζουμε ότι χάλασε ο θερμοστάτης?

Ο θερμοστάτης είναι χαλασμένος εάν δεν ζεσταίνει το νερό ή δεν σταματάει να το ζεσταίνει. Το ότι δεν ζεσταίνει το νερό μπορεί να οφείλεται και στην χαλασμένη αντίσταση. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να γίνει έλεγχος από έναν ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό.

Πως γίνεται η αντικατάσταση του θερμοστάτη?

Με πολύ απλό τρόπο, ο τεχνικός ανεβαίνει στο πατάρι ή όπου αλλού είναι εγκατεστημένος ο θερμοσίφωνας και αφού αποσυνδέσει το ρεύμα, στην συνέχεια αφαιρεί τον θερμοστάτη και τοποθετεί έναν καινούργιο. Η αλλαγή θερμοστάτη θερμοσίφωνα είναι μια απλή διαδικασία που πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο τεχνικό υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο.

Συμβουλή

Κατά την συντήρηση του ηλεκτρικού ή ηλιακού θερμοσίφωνα, ο τεχνικός ελέγχει για τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν από τη χρήση ή/και τη συσσώρευση αλάτων και για τυχόν αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στα εξαρτήματα που έχουν υποστεί φθορά. Σου συστήνουμε να μην παραμελείς την συντήρηση τους μια φορά το χρόνο, ώστε για την αποφύγεις το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης ζημιάς.

[πηγή]

Share this post

Αφήστε μια απάντηση